15 december 2007

Läsvärt annorstädes

Att skriva blogg och att läsa andra bloggar verkar vara tätt förbundet med vartannat. Själv prenumererar jag på flöden från ett trettiotal bloggar och har någorlunda koll på inläggen som dyker upp där. Jag är däremot dålig på att länka till andras blogginlägg, så som man förväntas göra för att det ska gå att analysera vilka bloggar som är besläktade. Jag är inte tillräckligt motiverad att skriva inlägg som bara går ut på att peka ut vad någon annan skrivit.

Men, nu tar jag ett steg mot att bli en bättre medborgare i bloggosfären. När man surfar in på bloggen kan man nu i högermarginalen se ett fält med rubriken Läsvärt annorstädes som länkar till ett antal inlägg jag markerat som »shared« i Google Reader. (Det går att prenumerera på som ett flöde också via den här sidan: shared items.)

Jag har initialladdat med några mer eller mindre väl valda äldre inlägg i bloggar jag läser någorlunda aktivt. I fortsättningen kommer jag mest att markera nya inlägg. Det behöver inte finnas något direkt samband mellan ämnena i de länkade inläggen och innehållet på denna blogg. Men givetvis uppstår en hel del kopplingar, i och med att både det jag skriver och det jag läser naturligtvis har någon koppling till någonting jag finner intressant.


1 comments:

ctail sa...

Hm, Google har visst inte fått tjänsten helt stabil än, just nu syns det ingenting under den där rubriken till höger. Får hoppas att det är ett tillfälligt fel och att det dyker upp igen inom kort. Tills vidare får man använda denna länk för att se mina rekommendationer: shared items.