Vin & Sprit förser i år oss cocktailentusiaster med en perfekt bas
för julcocktailexperiment:
ett paket med fem småflaskor Blossa
årgångsglögg från 2003 till 2007. Glögg är en bra cocktailingrediens året
runt, men särskilt till jul.
Här följer två lyckade resultat av mina experiment hittills. Jag bryr
mig inte om att hitta på krystade namn åt dem (som jag gjorde med förra
årets) – de är ju framför allt tänkta som inspirationskälla
och inte som någonting man för upp på någon drinklista. Så jag
numrerar dem istället.
Julcocktail 2008-1
5 cl Tanqueray gin
1 cl Blossa 07 Havtorn & Kanel
1 stänk anissprit,
helst libanesisk arak
Rör eller skaka med is och sila ner i ett cocktailglas.
En drink för den som tycker om smaken av gin, med ett subtilt extra
tillskott utan allt för mycket tomteluvekänsla.
Julcocktail 2008-2
5 cl Havana Club Añejo Blanco (vit rom)
½ cl lime
2 cl Blossa 03 Pomerans
Skaka med is och sila.
Rom har för mig i sig en ganska julig smak, och den är drinken är det
mer julgransdekoration över, men den är fortfarande ljus, lätt och
frisk. En utpräglad före maten-drink.
Andra bloggar om
cocktail,
jul,
glögg.
13 december 2008
Julcocktailsäsongen är här igen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 comments:
Skicka en kommentar