tag:blogger.com,1999:blog-8750079035270861291.post8295344645171277881..comments2023-05-12T14:50:43.991+02:00Comments on ctail: Dry Martini (så att vi får det avklarat)ctailhttp://www.blogger.com/profile/10120443153591800477noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8750079035270861291.post-20407399152898145272014-10-12T12:37:25.852+02:002014-10-12T12:37:25.852+02:00Helt överens med det flesta du säger.
Testa också...Helt överens med det flesta du säger.<br /><br />Testa också Hendrick's gin för en intressant dry martini.<br />Typ, 1 Noilly Prat mot ungefär 4 Hendrick's över is (stora, torra isbitar). Röra (inte skaka, blir för mycket vatten) och överföra till glaset. Ta 2 oliver, skölj av de, pressa en av oliverna för att få oljan i drycken. Använd oliv nummer två för att göra drycken snygg.<br />Rör lite runt för att mixa olivoljan med drycken.<br /><br />Den här drycken är god. <br /><br />Jag tycker faktiskt inte att Hendrick's är bra för vissa andra drycker såsom gin&tonic (eller neat gin) men i en dry martini är den det närmaste man kommer till himmelriket som en ateist.. ;)<br /><br />Många som har provat DryMartini och inte tyckt om det har fått en dryck med för lite vermouth eller med Martini Rosso vermouth, som är helt enkelt inte lika god. Originalet använder Noilly Prat.Arinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8750079035270861291.post-6712956442586116482010-02-06T16:04:02.625+01:002010-02-06T16:04:02.625+01:00Ja, jag har testat. Till Martini tycker jag inte a...Ja, jag har testat. Till Martini tycker jag inte att den passar lika bra som den ljusare och friskare Fee Brothers, åtminståne inte än så länge. Men vi får se hur jag känner när det har fått mogna lite. Orange bitters har dessutom många andra användningar än i Martini, och till vissa drinkar tänker jag mig att Angosturavarianten nog är bättre.<br /><br />Plymouth gin har sin charm, men till Martini finner jag den personligen lite för besk och rå. Dock är den ett bra substitut för den starka Finsburyn i det sista receptet ovan, alltså med tre centiliter Plymouth och två centiliter Stolichnaya.ctailhttps://www.blogger.com/profile/10120443153591800477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8750079035270861291.post-65443494270312739682010-02-05T23:13:16.102+01:002010-02-05T23:13:16.102+01:00Har du testat med angostura orange än? Du tar inte...Har du testat med angostura orange än? Du tar inte upp plymouth gin, den är ju också fin!Mtjnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8750079035270861291.post-80220691063017687622007-04-11T09:12:00.000+02:002007-04-11T09:12:00.000+02:00Det tillhör det dunkla ursprunget som jag avsiktli...Det tillhör det dunkla ursprunget som jag avsiktligt undvek att återge några teorier om (jag har åsikter om hur drinken ska smaka, andra kontroverser undviker jag helst), men den mest spridda teorin är nog att det kommer från en tidigare sötare drink med namnet Martinez, som i sin tur är uppkallad efter en ort i Kalifornien.ctailhttps://www.blogger.com/profile/10120443153591800477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8750079035270861291.post-47398345594839358292007-04-03T10:20:00.000+02:002007-04-03T10:20:00.000+02:00Finns det någon vetskap om hur namnet Martini har ...Finns det någon vetskap om hur namnet Martini har getts till drinken?Fredrikhttps://www.blogger.com/profile/15291357570498544754noreply@blogger.com